Úvod do teorie signálů - Hoffner, Václav (SNTL, 1979)
První část podává stručný výklad matematického aparátu, druhá se zabývá způsoby modulace nosné vlny, demodulací takto vytvořených signálů, některými metodami výpočtu zkreslení apod. Třetí část rozebírá způsoby přenosu sdělení kódovou modulací, klíčování nosné vlny při bezdrátovém přenosu a porovnává komunikační účinnost různých způsobů přenosu.
3200 výt.
Symboly
Keywords: teorie signálů; telekomunikace; přenos signálů; kódování; modulace nosné vlny; demodulace; klíčování; učebnice vysokých škol