Rovnováha kapalina-kapalina - Novák, Josef, 1936-2017; Pick, Jiří, 1922-; Matouš, Jaroslav, 1936- (Academia, 1980)
Monografie přináší základní fyzikálně chemický pohled na rovnováhu kapalina-kapalina. Probírá termodynamické základy potřebné k popisu vícefázových systémů, termodynamiku binárních systémů a termodynamiku ternárních a vícesložkových soustav a uvádí popis experimentálních metod.
Opravenka
800 výt.
Keywords: kapaliny; fázové rovnováhy; termodynamické děje; stavové rovnice; monografie