Rovnováha kapalina-kapalina - Novák, Josef, 1936-2017; Pick, Jiří, 1922-; Matouš, Jaroslav, 1936- (Studie ČSAV, 1980)
Monografie přináší základní fyzikálně chemický pohled na rovnováhu kapalina-kapalina. Probírá termodynamické základy potřebné k popisu vícefázových systémů, termodynamiku binárních systémů a termodynamiku ternárních a vícesložkových soustav a uvádí popis experimentálních metod.