Krajina a lidé : úvod do krajinné ekologie - Hadač, Emil, 1914-2003 (Academia, 1982)
Publikace - rozčleněná do oddílů Krajina a člověk, Krajinné typy různých klimatických pásem, Krajinné typy České socialistické republiky, Voda v krajině, Technoantropocenózy a jejich složky - přispívá k pochopení velmi složitých vztahů mezi krajinou a lidskou společností v různých přírodních podmínkách.