Jakostní litiny - Plachý, Jan, 1921-2000; Otáhal, Vlastislav, 1928- (Řada strojírenské literatury, 1956)
V deseti kapitolách pojednává kniha o očkovaných litinách, o theorii a metalurgii litiny tvárné, o její výrobě, o technologii i vadách odlitků. Poslední kapitoly se zabývají použitím litiny v různých průmyslových odvětvích, technikou svařování a normami odlitků.