Symetrie ve světě molekul - Dmitrijev, Igor' Sergejevič, 1948- (SNTL, 1979)
Práce, která využívá teorie symetrie k řešení konkrétních otázek fyziky a chemie, uvádí názorný popis základních typů symetrie molekul a matematické vyjádření symetrie. Hlavní pozornost věnuje otázkám vzájemného vztahu složení, geometrie a elektronové struktury molekul s chemickýmí reakcemi. Seznamuje také s vývojem názorů na využití teorie symetrie v přírodovědě a chemii.
2300 výt.
Věcný rejstřík
Pozn.
Odkazy na lit.
Keywords: molekuly; elektrony; stereochemie; chemické reakce; symetrie; orbitaly