Symetrie ve světě molekul - Dmitrijev, Igor' Sergejevič, 1948- (Řada chemické literatury, 1979)
Práce, která využívá teorie symetrie k řešení konkrétních otázek fyziky a chemie, uvádí názorný popis základních typů symetrie molekul a matematické vyjádření symetrie. Hlavní pozornost věnuje otázkám vzájemného vztahu složení, geometrie a elektronové struktury molekul s chemickýmí reakcemi. Seznamuje také s vývojem názorů na využití teorie symetrie v přírodovědě a chemii.