Technická elektrochemie. 1, - Regner, Albert, 1905-1970 (Academia, 1967)
První díl čtyřsvazkového souborného díla shrnuje v první části teoretické základy elektrochemie, druhá je věnována elektrochemickému provozu po stránce konstrukční. Probírá elektrolýzu vody, technologii chlóru a louhů alkalických kovů, chlorovodíku a kyseliny solné, chlornanu sodného, chlorového vápna chlornanu vápenatého, kysličníku chlořičitého, chloritanu sodného, chlorečnanů, chloristanů, fluoru, peroxidu vodíku, perboritanu sodného, manganistanu draselného a umělého burelu. U všech těchto látek jsou uvedeny jejich vlastnosti a aplikace.