Lnářská příručka - Jirounek, Ladislav, 1911-1989; Rejchrt, Jaroslav (Řada textilní literatury, 1960)
Pojednává o lnářské výrobě, počínaje pěstováním lnu a předběžným jeho zpracováním přes předení přízí a tkaní až po konečnou úpravu hotových výrobků. Uvedeny jsou i popisy strojů, vysvětlena technologie, otázky provozu atd.