Příručka lepení dřeva - Eisner, Karel, 1908-1981 (Řada dřevařské literatury, 1966)
Po úvodních kapitolách o teorii lepení probírá příručka druhy lepidel a podrobně popisuje technologické postupy lepení v jednotlivých odvětvích dřevozpracovávajícího průmyslu včetně zařízení a pomůcek. Zvláštní kapitolu tvoří pojednání o lepení dřeva s různými nedřevěnými materiály a způsoby zkoušení lepidel a lepení v provozech.