Encyklopedie textilních hmot. Sv. II. Díl I, - Fučík, František (Textilní ústav československý, 1948)
Struč. obsah: Ovce a její rouno. Druhy ovčí vlny. Vlas. Mechanické vlastnosti, chem. stavba, chem. a mikroskopická analysa. Obchod s ovčí vlnou. Materiály jí příbuzné. Odpadky. Použití v přádelně. Umělá vlákna příbuzná