Elektřina a magnetismus - Petržílka, Václav, 1905-1976; Šafrata, Stanislav, 1925-2020 (Přírodovědecké vydavatelství, 1953)
Kniha podává popis a rozbor klasických metod elektřiny a magnetismu a látka je volena tak, aby sloužila především posluchačům jako učebnice. K výkladu bylo použito jako pomocného aparátu matematických vět, obsažených většinou v Iľkovičově "Vektorovém počtu". (Podle předmluvy.)
Jmenný a věcný rejstřík
Keywords: elektřina; magnetismus; učebnice vysokých škol