Teorie reprodukce a akumulace - Lange, Oskar, 1904-1965 (Nakladatelství politické literatury, 1966)
Výklad se soustřeďuje na matematické zpracování marxistické teorie reprodukce a akumulace. První dvě kapitoly přesně matematicky formulují tuto teorii. Další se zabývají víceodvětvovými schématy reprodukce, vlivem investic na růst ekonomiky a teorií amortizace a obnovy. První dodatek popisuje přístroj, který navrhl autor. Osvědčuje se při řešení otázek plánování meziodvětvových vztahů a hospodářského růstu. Druhý dodatek shrnuje povšechné znalosti o diferenciálních a diferenčních rovnicích.
3500 výt.
Kap. Základy diferenciálních a diferenčních rovnic naps. A. Banasinski
Pozn.
Keywords: marxismus; reprodukce kapitálu; akumulace kapitálu; matematické modelování