Tvorba životního slohu : stati o architektuře a užitkové tvorbě - Honzík, Karel, 1900-1966 (Malá moderní encyklopedie, 1976)
Třetí vydání statí dokazuje aktuálnost a podnětnost Honzíkovy knihy, jež poprvé vyšla v r. 1946. Představuje nejen bilanci meziválečné architektonické avantgardy, ale i perspektivní koncepci nového poslání architektury vsocialistické společnosti. Nové vydání zachovává původní text bez kapitol Sloh oblékání a zdroje slohu v užitkové tvorbě