Pozemní stavitelství pro 3. ročník středních průmyslových škol stavebních studijního oboru 36-326 pozemní stavby - Hájek, Václav, 1942- (Řada stavební literatury, 1977)
Třetí díl učebnice pojednává o izolacích proti vodě, zemní vlhkosti a otřesům, o tepelných a zvukových izolacích, dále o pokrývačských, malířských a zámečnických pracích. Věnuje také pozornost vytápění, větrání, elektrickým rozvodům, výtahů, lešení, speciálním dokončovacím pracím, provádění adaptací a rekonstrukcí staveb.