Encyklopedie textilních hmot. Sv. I. Díl I, - Fučík, František (Vědecko-technické nakladatelství, 1949)
Bavlník. Pěstování bavlny v růz. zemích. Oceňování a obchod s bavlnou. Vlákno bavlny. Chemie bavlny. Hygroskopičnost, sorpce a botnavost vlákna bavlny. Bavlna mercerovaná. Analysa kvalitat. a kvantitat. Odpadky bavlny a strojená bavlna. Použití bavlny v přádelně. Kapok.
3000 výt.
Rejstřík
Keywords: bavlna; bavlník; rostlinná vlákna -- semena; kapok