"Záhady" duševního života - Horvai, Ivan, 1926-1970 (Naše vojsko, 1957)
Proti nesprávným představám o duševnu, o duševních vlastnostech a jevech, proti pověrám a nesprávným výtvorům lidské fantasie, vysvětluje knížka základní vědecká fakta o vývoji nervové soustavy, o nervové činnosti, o spánku, snech, o hypnose a sugesci. Současně odkrývá podvodné metody okultismu.
4400 výt.
Keywords: mozek; nervový systém; spánek; sny; hypnóza; sugesce