Populární logika - Grzegorczyk, Andrzej, 1922-2014 (SNPL, 1957)
Kniha je úvodem do základní části moderní logiky, t. zv. výrokového kalkulu. Autor přistupuje k formální logice s posic dialektického materialismu; osvětluje význam logiky, její uplatnění v matematických atechnickýchvědách,apropracovává též podrobně otázku uplatnění logiky v denním, běžném myšlení. Výklady jsou doplněny četnými názornými příklady z denní praxe, tabulkami a obrázky. - Dílo je prvním překladem z polské soudobé logiky dočeštiny.Jeurčenolaikům a hodí se též jako doplňková četba vysokoškolských kursů logiky.
Pozn.
10400 výt.
Keywords: formální logika; populárně-naučné publikace