Nové poznatky o mozku - Radil, Tomáš, 1930-2021 (Orbis, 1964)
Neurofyziologie má základní význam jak pro psychologii, vědu zatím nedoceněnou, tak pro léčení duševních a nervových poruch. Její současný stav zachycuje tento přehled. Pojednává o funkci a stavbě centrálního nervového systému, metodice výzkumu a o vztazích mozku k psychice a stroji. Filosofické problémy jsou řešeny v závěru.
15000 výt.
Pozn. o autorech
Jmenný a věcný rejstřík
Keywords: neurofyziologie; mozek; populárně-naučné publikace