Hluk a jeho snižování v technické praxi - Němec, Jaroslav, 1923-1985; Ransdorf, Jiří, 1957-; Šnédrle, Milan (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1970)
Fyzikální základy a pojmy hluku, jeho šíření a vnímání a parametry zdrojů hluku jsou rozebírány v prvních kapitolách knihy, která v dalších uvádí základní normalizované metody zkoušení hluku a chvění. Část knihy je spotřebnými konstantami, výpočtovými pomůckami a provozními údaji věnována technickým prostředkům tlumení hluku, hlavně strojních zařízení, a metodám omezování hluku v průmyslových provozech.
5200 výt.
Opr.
Obálka a vazba: Vladislav Jacák
Keywords: hluk; protihluková opatření; vibrace; tlumení vibrací; monografie