Vektorové prostory - Horský, Zdeněk, 1926- (Matematika pro vysoké školy technické, 1980)
Práce zkoumá obecné vlastnosti struktury vektorových prostorů a obsahuje aritmetické interpretace, které vyúsťují v nauku o lineárních algebraických rovnicích a jejich soustavách. Poslední kapitola je věnovánageometrickýminterpretacím a probírá základy analytické geometrie lineárních útvarů.