Sociální psychologie a výchova - Zaborowski, Zbigniew, 1926-2006 (Státní pedagogické nakladatelství, 1965)
Publikace objasňuje učitelům základní poznatky z oboru sociální psychologie. Soustřeďuje se na sociální skupiny, jeden z nejdůležitějších výchovných terénů ve školních podmínkách. Probírá komplikované otázky ve výchovné praxi, jež vytvářejí skupinové normy, vnitřní struktura skupin, problém vůdců a komunikace mezi členy. Jedna z kapitol osvětluje metody a techniky psychosociálních výzkumů. Závěrem jsou zařazeny otázky a cvičení k jednotlivým kapitolám.
4000 výt.
Pozn.
Keywords: sociální psychologie; výchova; děti školního věku; sociální skupiny; interpersonální komunikace; pedagogický výzkum