Technologie kůže - Černov, Nikolaj Vladimirovič (Řada kožedělné literatury, 1955)
První díl pojednává o struktuře, druzích a chemickém složení surové kůže, popisuje vlastnosti usní, zabývá se jakostí hotových usní a popisem koželužské výroby. Druhý díl se zabývá vyčiněním kůže na useň pomocí minerálních činiv. Probírá tato činiva a zabývá se dále mazadly, činěním tukem a extrakty rostlinných třísliv a věnuje pozornost složitým organickým činicim látkám. Pojednává o kombinovaném činění, o barvivech, pojidlech, o pracích v úpravně, o úpravě podřadných usní a štípenek a o předpisech pro výrobu usní