Symboly veličin a názvosloví používané v analytické chemii (Academia, 1973)
Symboly jsou v publikaci přesně definovány, ať se jedná o vyjádření pojmů a veličin obecných nebo speciálních. Takovými obecnými pojmy jsou např. stopový prvek, valární hmota a celá řada jiných. Speciální symboliku třídípublikacedo skupin. Jsou to skupiny symbolů pro vyjadřování výsledků analýz, pro rovnováhy v roztocích, chromatografii, pro rozdělovací proces v soustavě kapalina - kapalina a extrakce, titraci a elektroanalytické metody. Zvláštní skupinutvoří organická analýza, do jejíž podskupin patří metody a operace této analýzy, charakteristické hodnoty, reaktivní atomy a jejich skupiny.
2500 výt.
Česko-anglicko-německo-rus. ekvivalenty
Pozn. k názvosloví: František Vláčil
S tb. v textu
Keywords: analytická chemie; terminologie; symboly; veličiny; přehledy