Švédština pro samouky - Mencák, Břetislav, 1903-1981; Frydrich, Miroslav, 1927- (Státní pedagogické nakladatelství, 1972)
Učebnice, vzniklá na základě veškeré důležité gramatické, lexikografické a pedagogické literatury za posledních dvacet let, zahrnuje ve 30 lekcích výklady mluvnické, podávané na nejpotřebnějších tématech konverzačních a natématechtýkajících se švédsko-českých styků a provázené cvičeními a z větší části i slovníčkem za textem. Slovní zásoba jak v učebnici, tak v připojeném Klíči ke cvičením se slovníčkem a tabulkami představuje 3000nejpoužívanějších švédskýchslov.
Il. tit. list
Frontispice
10000 výt.
V příl. Klíč ke cvičením, slovník švédsko-čes. a česko-švéd., tabulky ke gramatice
Keywords: švédština; čeština; učebnice