Chemicko-technické textilní rozbory. Sv. II, - Felix, Václav, 1901-1962; Kyslinger, Vladimír, 1920-1981 (Průmyslové vydavatelství, 1951)
Ve druhém svazku textilní analytiky je především věnována obsáhlá kapitola rozboru povrchově aktivních látek, načež je pojednáno o rozboru jiných textiilních pomocných přípravků a barviv. Ostatní část svazku jedná o zkoušení textilního materiálu, tak zejména o mikroskopickém rozboru přediv, o chemickém určování vláken, o kvantitativním stanovení přediv a o zjišťování poškozených vláken.
Seznam připravků pro textilní prům.
Opravy
3000 výt.
Věcný rejstřík k 1, a 2. sv.
Keywords: chemická analýza; textilní průmysl; barviva; povrchově aktivní látky; chemické látky; přípravky - chemie; textilní vlákna; zkušebnictví; textilní pomocné přípravky