Etymologický slovník slovanských jazyků : Slova gramatická a zájmena. Sv. 2, - Kopečný, František, 1909-1990; Polák, Václav, 1912-1981; Šaur, Vladimír, 1937-2014 (Academia, 1980)
Druhý ze dvou počátečních svazků slovníku, které mají zachytit tzv. ,,okrajová" slova, zahrnuje jednak spojky a ,,částice", tj. modální a modalitní slova, a jednak zájmena v širokém slova smyslu, tj. i zájmenná adverbia. Knihu uzavírá výběrový index slov slovanských, index dokladů neslovanských a opravy a doplňky k prvnímu svazku.