Slovník slovanské lingvistické terminologie = Slovar slavjanskoj lingvističeskoj terminologii = Dictionary of slavonic linguistic terminology. 1 - Jedlička, Alois, 1912-2000 (Academia, 1977)
První díl uvádí termíny v systematickém uspořádání. V abecedním uspořádání uvádí 2. díl lingvistické termíny které byly v prvním dílu systémově utříděny a konfrontačně osvětleny, a to podle jednotlivých jazyků (jazyky západoslovanské, východoslovanské, jižní slovanské a tři jazyky neslovanské - angličtina, francouzština, němčina). Toto pojetí umožňuje i snadnější orientaci v prvním dílu, číselný index uvedený za heslem poukazuje na místo, které termín v pojmovém systému zaujímá.
6000 výt.
Keywords: slovanské jazyky; lingvistika; oborová terminologie; slovníky