Hydrologie pevnin - Netopil, Rostislav, 1922-2010 (Academia, 1972)
Obecný úvod nabízí pohled na globální situaci v zásobách a oběhu vody na Zemi. Potom autor rozebírá vodní poměry podle jednotlivých kontinentů od Evropy, u níž jsou údaje nejobsažnější, přes Asii, Austrálii a Nový Zéland a Afriku až po trojí zeměpisné pásmo Ameriky. Přináší hydrografické a hydrologické charakteristiky, referuje o vodnosti hlavních řek a jezer a ukazuje podmínky odtoku.
Věcný rejstřík
1350 výt.
Keywords: hydrologie; řeky; Země; monografie