Mikrochemické určování nerostů - Rost, Rudolf, 1912-1999 (Státní pedagogické nakladatelství, 1961)
Příručka osvědčených metod, které vedou přímou cestou k jednoznačným výsledkům i za složitých podmínek, např. za současné přítomnosti různých prvků nebo velmi vzácných prvků. Shrnuje základní operace a rozlišovací zkoušky i jednoduché chemické reakce. Obrazová příloha obsahuje mikrofotografie krystaloskopických reakcí.
Věcný rejstřík
Pozn.
Opr.
Keywords: mikrochemické postupy; kvalitativní analýza; analytická chemie; mineralogie; minerály; krystaly; určování nerostů; učebnice vysokých škol