Mikrochemické určování nerostů - Rost, Rudolf, 1912-1999 (Učebnice pro posluchače vys. škol., 1961)
Příručka osvědčených metod, které vedou přímou cestou k jednoznačným výsledkům i za složitých podmínek, např. za současné přítomnosti různých prvků nebo velmi vzácných prvků. Shrnuje základní operace a rozlišovací zkoušky i jednoduché chemické reakce. Obrazová příloha obsahuje mikrofotografie krystaloskopických reakcí.