Teorie složení mechanismů - Šrejtr, Josef, 1901-1968 (Nakladatelství Československé akademie věd, 1963)
Moderní výkonné mechanismy vyžadují podrobný průzkum. Dosud však jej teorie mechanismů prováděla zjednoduseně, bez hlubšího rozboru. Více než prostorové soustavy pak byly studovány rovinné soustavy. Autor se naopak hlavněsoustřeďuje na prostorové soustavy. Vysvětluje stereostaticky určité soustavy a kinematické dvojice. Dále analyzuje mimořádné případy a odůvodňuje metody zkoumání a podmínky určitosti.
1500 výt.
S obr. v textu
Obálka: Miroslav Houska
Keywords: kinematika; strojní mechanismy; prostorové soustavy; teorie mechanismů