Architektura 60. let : "zlatá šedesátá léta" v české architektuře 20. století

Obsáhlá publikace o české moderní architektuře šedesátých let 20. století (s přesahy do předcházejícího i následujího desetiletí). Chronologický přehled význačných staveb daného období s bohatou fotografickou dokumentací.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Ševčík, Oldřich, 1945- (Author), Beneš, Ondřej, 1969- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Grada, 2009
Edition: 1. vyd.
Subjects:
ISBN: 9788024713724
Physical Description: 502 s. : il. (převážně barev.), plány, faksim. ; 31 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Obsáhlá publikace o české moderní architektuře šedesátých let 20. století (s přesahy do předcházejícího i následujího desetiletí). Chronologický přehled význačných staveb daného období s bohatou fotografickou dokumentací.
Úvodní teoretická studie ozřejmuje vzepětí české, respektive československé architektury "zlatých" šedesátých let v širších kulturně-historických a společenských souvislostech. Připomíná tradice, z nichž česká architektura tohoto období vyrůstá, upozorňuje na její specifika, zasazuje ji do mezinárodního kontextu. Následuje přehled pozoruhodných staveb a architektornických projektů (administrativní, veřejné i obytné budovy a komplexy, sakrální stavby, úpravy interiérů, plastika ve veřejném prostoru). Množství barevných fotografií. V závěru připojeny chronologické tabulky seznamující s kulturně-civilizačním kontextem vývoje architektury daného období.
Item Description: Chronologický přehled
Bibliography: Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN: 9788024713724