Mánesovy podobizny - Loriš, Jan, 1893-1953 (SNKLHU, 1954)
V bohaté umělecké tvorbě J.M. tvoří podstatnou část jeho díla portretní. Kniha přináší reprodukce téměř celého portretního díla Mánesova, zbývající díla, pokud jsou známa, jsou zaregistrována v připojeném soupisu portretního díla J.M. Úvodní studie nejen zevrubně rozebírá a hodnotí portretní díla Mánesova, ale zařazuje umělce i do širších souvislostí české portretní malby 19. stol.
Soupis portrétního díla Josefa Mánesa
Jmenný rejstřík
12400 výt.
Pozn.
Keywords: portrétní malířství; malíři -- Česko; Mánes, Josef, -- 1820-1871; biografie; studie