Na osobu zaměřená psychoterapie - Casemore, Roger, 1941- (Portál, 2008)
Kniha představuje přístupný přehled jednoho z nejpopulárnějších psychoterapeutických přístupů, založeného na myšlenkách Carla Rogerse. Jádrem tohoto přístupu je přesvědčení, že klient sám je jediným expertem ve svém vlastním vnitřním světě. Úkolem terapeuta či poradce je pak vytvoření bezpečného vztahu, který klientovi umožní objevit a využít vlastní zdroje ke své změně a růstu. Na řadě příkladů z praxe autor popisuje základní principy tohoto přístupu (kongruenci, akceptaci a empatii) a jeho praxi
Keywords: nedirektivní psychoterapie; psychoterapie; přehledy