U kolébky vědy - Volkov, Genrich Nikolajevič, 1933-1993 (Mladá fronta, 1975)
Populárně vědecká knížka v obecných rysech přibližuje vznik a význam řecké filozofie, která představovala mohutný popud pro celý další intelektuální vývoj lidstva. Nastiňuje obraz života a myšlení v díle řeckých filozofů, jejich výklad kosmu i roli antické filozofie jako zdroje soudobých přírodních věd. Podtrhuje podíl Řeků na vytvoření dialektiky a hodnotí Sókratovu úlohu v dějinách filozofického myšlení.
8000 výt.
Pozn.
Vysvětl.
Obálka: Václav Kučera
Keywords: Sókratés, -- 469 př. Kr.-399 př. Kr.; antická filozofie; dialektika; věda; filozofie a věda; populárně-naučné publikace