Základy synthesy polotovarů a barviv. II - Vorožcov, Nikolaj Nikolajevič, 1881-1941 (Státní nakladatelství technické literatury, 1953)
Ve druhém dílu se kniha zabývá diazotací a přeměnami diazoniových sloučenin, arylaminací, alkylací, acylací, oxydací a sulfidací, redukcemi sloučenin s charakteristickými skupinami neobsahujícími dusík, kondensací a přesmykováním a konečně katalysou při synthese polotovarů a barviv.
Věcný rejstřík
Pozn.
Opr.
2200 výt.
S il.
Keywords: organické syntézy; organické reakce; organická barviva