Kůže jako surovina průmyslová - Kubelka, Václav, 1892-1977 (Čs. společnost koželužských chemiků, 1948)
Historický vývoj koželužství. Hospodářský význam průmyslů kožedělných v Československu. II. Popis mikroskopického složení kůže. IV. Fysikálně chemické vlastnosti kožní hmoty. V. Přirozená jakost kůže za života zvířete. VI. Těžení a úprava suroviny. VII.- XI. Kůže: hovězí, koní, oslů, mul a mezků, kozí, ovčí, různých druhů zvířat. 183 obr., 20 diagramů a 3 mapky. Rejstřík jmenný a obsáhlý seznam předmětový. Tištěno na křídovém papíře