Vady kůží a usní - Tomíšek, Miroslav (Řada kožedělné literatury, 1957)
O specifických vlastnostech a vadách surových kůží a usní. V jednotlivých kapitolách jsou popisovány vady vzniklé za života a při porážení zvířete, nebo při pozdějším zpracování kůže (konzervování, uskladnění, při koželužské výrobě atd.)