Povrchová úprava usní a kožených výrobků : (Ochrana, obnova a ošetřování) - Pektor, Vladimír; Ondráček, Jaroslav (SNTL, 1956)
Kniha popisuje způsoby úprav usní svrškových, oděvnických, rukavičkářských, brašnářských, sportovních a vazebních, uvádí dále směrnice pro ošetřování koželužských povrchových úprav usní při výrobě kožených předmětů, jako obuv,oděv, rukavice, kabelky a pod., probírá povrchové apretury, jejich druhy a přípravu, seznamuje se způsoby ošetřování kožených předmětů při nošení a pojednává o obnově historicky cenných vazeb i o způsobu konservace a ochraněmusejních kožených předmětů.
1300 výt.
Keywords: POVRCHOVÁ ÚPRAVA; koželužská technologie; úprava usní; kožené výrobky; kožené knižní vazby; konzervování památek; příručky