Povrchové vody v Československu a jejich ochrana - Bulíček, Jaroslav, 1909-1979 (Academia, 1972)
Ochrana povrchových vod se ve vysoce industrializované společnosti stává stále naléhavějším problémem. Souhrnné informace o stavu povrchových vod v Československu přináší obsáhlá publikace, která na základě bohatého materiálucharakterizuje vodní poměry u nás a zabývá se situací na jednotlivých tocích, jezerech, rybnících a přehradních nádržích. Sleduje hospodaření s vodou v zemědělství, průmyslu a dopravě a rozebírá problémy ochrany vod i úlohu vodohospodářských společenstev.
Zkr.
Opr.
S fot., mp. a tb. v textu
Obálka a vazba: Josef Zezulka
1200 výt.
Keywords: povrchové vody; povrchový odtok vody; vodní srážky; znečištění vodních toků; vodní nádrže; Československo; příručky