Chemie umělých pryskyřic - Losev, Ivan Platonovič, 1878-1963; Petrov, Grigorij Semenovič (SNTL, 1955)
Základní sovětská učebnice, která v úvodu shrnuje obecné poznatky o pryskyřičnatém stavu, věnuje pozornost hlavně výzkumným methodám, které vedly k poznání struktury a vlastností umělých pryskyřic. Je přihlédnuto k použitelnosti reakcí funkčních skupin vysokomolekulárních sloučenin k přeměnám pryskyřic. Významnější polymerační a polykondensační umělé pryskyřice jsou popsány ve statích o polymeraci a polykondensaci, kde je také podána příslušná theorie. Kondensační pryskyřice jsou děleny na polykondensáty lineární a prostorové. Poslední kapitola je věnována polymerům organokřemičitým.
Opravy
2200 výt.
Věcný rejstřík
Pozn.
Protititulní list podle originálu
Keywords: pryskyřice; syntetické pryskyřice; polykondenzace; kopolymerace; polymerní materiály; plasty; vinylové polymery; učebnice středních škol