Úvod do fyzikální chemie polymerů - Kargin, Valentin Aleksejevič, 1907-1969; Slonimskij, Grigorij L'vovič, 1915- (Makromolekulární látky, 1963)
Dovídáme se o molekulární stavbě a fyzikálních vlastnostech polymerů, jejich sklovitém, kaučukovitém, plastickém a krystalickém stavu, o vzniku a morfologii krystalických struktur, velké deformaci a orientaci amorfních polymerů, o dvousložkových systémech a rozpustnosti polymerů a o jejich koncentrovaných roztocích.