Andragogika - Beneš, Milan, 1950- (Grada, 2008)
Celkový pohled na vývoj andragogiky s důrazem na současný stav. Publikace se zabývá rámcovými předpoklady andragogických činností, jejich historickými, kulturními, sociálními, politickými, organizačními a institucionálními podmínkami.
Podnázvy: Základní pojmy -- přehled hlavních směrů -- organizace vzdělávání dospělých -- cílové skupiny -- význam pro profesi -- praktické příklady
Keywords: andragogika; vzdělávání dospělých; andragogy; adult learning; učebnice; textbooks