Francouzsko-český hospodářský slovník - Dubský, Ota, 1886-1956 (Státní pedagogické nakladatelství, 1964)
Při výběru slovního materiálu a jeho uspořádání přihlíželi vydavatelé hlavně k praktickému použití slovníku. Proto nepoužili hnízdového systému a při uspořádání uvnitř hesla dbali na významové rozlišení slov v různých oborech.Vzhledem k tomu, že slovník má sloužit potřebám obchodního a hospodářského styku, je značná pozornost věnována výrazům, obvyklým vazbám a kratším větným spojením z oblasti obchodní korespondence
Keywords: ekonomie; obchod; francouzština; čeština; oborová terminologie; economics; commerce; French language; Czech language; terminology (professional); dvojjazyčné překladové slovníky; terminologické slovníky; bilingual translation dictionaries; terminological dictionaries