Topografie - Boguszak, František, 1897-1972; Šlitr, Jaroslav (SNTL, 1962)
Publikace objasňuje u nás poprvé geodetické a kartografické základy soudobých map, jejich polohopisné, popisné a výškopisné obsahy i měřické práce. Úvodem je otištěna stať o potřebě, účelu a významu map, závěrem o topografických mapách našeho území. Vyobrazení znázorňují postup prací, přiložené mapy vývoj kartografie.
2200 výt.
S fot. a mp. v textu
Keywords: topografie; kartografie