Život pod drobnohledem - Jírovec, Otto, 1907-1972; Bouček, Bedřich, 1904-1975; Fiala, Jiří (Nakladatelství ČSAV, 1955)
Výběrem mikroskopických snímků, které jsou výsledkem mnohaleté práce a pečlivého schraňování, zaměřili se autoři především na živou přírodu. 684 černobílé obrázky a 4 snímky barevné tvoří spolu s průvodním textem souvislé pásmo výkladů o stavbě a funkci živé hmoty. Úvodem je předeslána krátká kapitola o neživé přírodě a stručný historický přehled mikroskopických výzkumů.
6400 výt.
Vysvětl. k obr.
Keywords: živá příroda; neživá příroda; fotografování; mikrofotografie; obrazové publikace