Koželužství : vydělávání a barvení kožišin : výroba náhražek usní - Masner, Liboslav (Tisk, 1948)
Souborná učebnice koželužství. Vznikla z přednášek na Baťově koželuž. škole a časopiseckých článků. I. Historie a přehled. Příprava holiny a činění koží. (Třísločinění, minerální činění, způsob, jak docílit chromov éusně růz .vlastností, zámiš. činění, ost. způsoby). II. Úprava usní (předběž. práce, mazání, barvení, sušení, úprava, vydělávání a barvení kožišin). III. Umělé kůže (náhražky usní). V závěru zhodnocení pokroku od konce 2.svět.války
Exemplář 4200101244785 s autorským věnováním
Keywords: koželužství; usně; činění kůží; kožešiny; činění kožešin; syntetické usně; tannery; hides and skins; tanning; furs; synthetic leather; příručky; handbooks, manuals, etc