Vady dřeva - Klír, Josef (Státní nakl. techn. literatury, 1981)
Práce pojednává o vadách dřeva vzniklých v době růstu stromů i o vadách, k nimž dochází v důsledku nesprávného zpracování. Podává definici jednotlivých vad, osvětluje jejich vliv na vlastnosti dřeva, informuje o příčináchvad,způsobech jejich měření a uvádí, jak zamezit vzniku a rozšiřování vad.
Spoluvyd. Alfa, Bratislava
Obsahuje seznam norem vad dřeva
Keywords: dřevo; struktura dřeva; vlastnosti dřeva; škůdci dřeva; zpracování dřeva; příručky