Základy jaderné chemie - Majer, Vladimír, 1903-1998; Majer, Vladimír, 1903-1998 (SNTL - Nakladatelství technické literatury ; ALFA - Vydavateľstvo technickej a ekonomickej literatúry, 1981)
Obecná část podává výklad o jaderných individuích a jejich reakcích, o chemii atomů vytvořených jadernou reakcí, o chemii interakcí jaderného záření s hmotou, chemii radioaktivních prvků a izotopních nuklidů. Druhá část popisuje pracovní metody v jaderné chemii, třetí je věnována přípravě přirozených a umělých radioaktivních látek značených organických sloučenin a čtvrtá pojednává o analytické jaderné chemii